Mandulás vegán csicseriborsó curry
A böjti időszakban kipróbálnál egy húsmentes ebédet? Mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók:
1 evőkanál kókuszolaj
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál friss reszelt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál őröltkoriander
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/4 teáskanál cayenne bors
1/2 teáskanál só
250 ml mandulatej
2 evőkanál mandulakrém
50g apróra vágott paradicsom
160g csicseriborsó
30g apróra vágott spenót
15g apróra vágott friss koriander
15g pirított mandulaszelet
Elkészítés: Melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsuk kb. 2 percig. Adjuk hozzá a kurkumát, koriandert, római köményt, cayenne borsot és sót, majd pirítsuk további 2 percig. Adjuk hozzá a mandulatejet és mandulakrémet, majd keverjük össze alaposan a fűszerekkel. Adjuk hozzá a paradicsomot és csicseriborsót, majd főzzük további 5-7 percig, amíg az összetevők össze nem forrnak és a szósz besűrűsödik. Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, majd főzzük további 1-2 percig, amíg a spenót össze nem esik a szósszal. Szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk pirított mandulaszeletekkel.