Dupla törökmogyorós banán desszert
Hozzávalók:
- 1 db nagy méretű banán
- 30 g törökmogyoró (hántolt vagy héjas)
- 70 g cukormentes étcsokoládé
- 20 g kókuszolaj
- 40 g Valentine’s törökmogyoró krém
- 10 g édesítő
- 5 g őrölt vaníliamag
Elkészítés:
- A törökmogyoró krémet az őrölt vaníliamagot és az édesítőt összekeverjük
- A banánt hosszában és keresztben is elvágjuk, hogy 4 részt kapjunk.
- A törökmogyorós – vaníliás édes krémmel megkenjük a banánszeletek tetejét. Ezután a krémbe tapasztjuk a törökmogyoró szemeket.
- Az étcsokoládét és a kókuszolajat vízgőz felett folyékony állagúra hevítjük, fakanállal összedolgozzuk.
- A még meleg csokimázzal óvatosan megkenjük a mogyorós banánok tetejét, majd 60 percig fagyasztóban hagyjuk megdermedni.
Átlagos tápérték:
Energia: 824 kcal
Zsír: 62,8 g
Szénhidrát: 65,9 g
Fehérje: 10,4 g.
Megosztom e bejegyzést