Táncoló földimogyoró

Kókuszos chia puding mogyoróvajjal és gyümölcsszósszal

Kókuszos chia puding mogyoróvajjal és gyümölcsszósszal

Hozzávalók a pudinghoz:

  • 35 g kókuszreszelék
  • 45 g chia mag
  • 6 dl növényi tej (pl. kókusz)
  • 25 g stevia – eritrit keverék
  • 1 kiskanál vaníliamag őrlemény

 

Hozzávalók a rétegekhez:

  • 180 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • 20 g stevia – eritrit keverék
  • 50 g Valentine’s mogyoróvaj

Elkészítés:

  1. A kókuszreszeléket egy serpenyőben szárazon arany barnára pirítjuk, félre tesszük.
  2. A növényi tejben a chia magot az édesítőt és a vaníliamag őrleményt elkeverem és lassú tűzön sűrűre főzöm. A pirított kókuszreszeléket csak a végén keverem hozzá. .
  3. A fagyasztott erdei gyümölcsöt egy edényben felhevítem, és közben hozzákeverem az édesítőt.
  4. Egy átlátszó falú pohárban vagy tégelyben elkezdjük rétegezni a pudingot, gyümölcsszószt, mogyoróvajat amíg meg nem telik a poharunk.

Tálalás:

Akár azonnal, de 1 -2 óra hűtés után még finomabb!

Tápérték (2 adag):

Energia: 895kcal

Szénhidrát: 40,2 g

Fehérje: 23,4 g

Zsír: 53,4 g

Tipp

Ha kifogyott valamely Valentine’s magkrémes tégelyed, használd fel a puding tálalásához! Így akár magaddal is tudod vinni tízórai-vagy uzsonnának.

Jó étvágyat!

 

Share post

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.