Hozzávalók a pudinghoz:
- 35 g kókuszreszelék
- 45 g chia mag
- 6 dl növényi tej (pl. kókusz)
- 25 g stevia – eritrit keverék
- 1 kiskanál vaníliamag őrlemény
Hozzávalók a rétegekhez:
- 180 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 20 g stevia – eritrit keverék
- 50 g Valentine’s mogyoróvaj
Elkészítés:
- A kókuszreszeléket egy serpenyőben szárazon arany barnára pirítjuk, félre tesszük.
- A növényi tejben a chia magot az édesítőt és a vaníliamag őrleményt elkeverem és lassú tűzön sűrűre főzöm. A pirított kókuszreszeléket csak a végén keverem hozzá. .
- A fagyasztott erdei gyümölcsöt egy edényben felhevítem, és közben hozzákeverem az édesítőt.
- Egy átlátszó falú pohárban vagy tégelyben elkezdjük rétegezni a pudingot, gyümölcsszószt, mogyoróvajat amíg meg nem telik a poharunk.
Tálalás:
Akár azonnal, de 1 -2 óra hűtés után még finomabb!
Tápérték (2 adag):
Energia: 895kcal
Szénhidrát: 40,2 g
Fehérje: 23,4 g
Zsír: 53,4 g
Tipp
Ha kifogyott valamely Valentine’s magkrémes tégelyed, használd fel a puding tálalásához! Így akár magaddal is tudod vinni tízórai-vagy uzsonnának.
Jó étvágyat!