Barion Pixel

Csirkés mogyorós pörkölt recept

Csirkés mogyorós pörkölt recept

Ha még nincs ötleted mi legyen a hétvégi menü, akkor próbáld ki ezt a finom csirkés mogyorós pörkölt receptet. Garantáltan sikered lesz!

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 hagyma, felszeletelve
2 közepes méretű édesburgonya, meghámozva és felkockázva
1 pirospaprika, apróra vágva
80 g mogyoróvaj
450 ml csirkealaplé
600 gramm csirkecombfilé, felvágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
5 cm-es darab gyömbér, meghámozva és lereszelve
½ evőkanál őrölt koriander
½ evőkanál őrölt kömény
1 teáskanál zúzott chili
30 gramm földimogyoró, durvára vágva
főtt basmati rizs, a tálaláshoz (nem kötelező)

Elkészítés:
Hevíts fel 1 evőkanál olajat egy nagy, mély serpenyőben, és közepes lángon párold a hagymát 5 percig, amíg megpuhul. Add hozzá az édesburgonyát és a borsot, fűszerezd, és további 10 percig főzd. Tedd át egy tálba, és tedd félre. Közben keverd simára a mogyoróvajat a forró alaplével, majd tedd félre. Add a maradék olajat a serpenyőbe a csirkével együtt. Keverd bele a fokhagymát, a gyömbért, az őrölt koriandert, a köményt és a zúzott chilit. Közepes lángon főzd 5 percig, amíg a csirke aranyszínű nem lesz. Tedd vissza a zöldségeket a serpenyőbe, és öntsd fel a forró mogyorólevessel. Párold 20 percig, amíg a mártás besűrűsödik, a csirke és az édesburgonya pedig megpuhul és átsül.

Tipp: Szórd meg korianderrel és a földimogyoróval, és tálald párolt vagy főtt rizzsel.

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.