Banános Mogyoróvajas Fitt Muffinok

Banános Mogyoróvajas Fitt Muffinok

Ezt a receptet különösebb sütési-főzési tudás nélkül is könnyedén elkészítheted, a végeredmény pedig egy valódi ízbomba lesz. A tökéletes ízkombinációt nem más adja, mint a mogyoróvaj a banán és a méz.

Banános Mogyoróvajas Fitt Muffinok

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 3 ek. Méz
  • 50g Eritrit
  • 120g Natúr joghurt
  • 1 Tojás
  • 80ml Növényi vagy hagyományos tej
  • 140g Mogyoróvaj
  • 1 tk. Vanília aroma
  • 200g teljeskiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt
  • 1 tk. Őrölt fahéj
  • 1 tk. Szódabikarbóna
  • 1 tk. Sütőpor
  • 1 csipet Só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. A muffin formát vékonyan kend ki kókuszzsírral, vagy használj muffin papírt.
  2. Egy közepes tálban villával alaposan törd össze a banánt, majd add hozzá a mézet, eritritet, joghurtot, tojást, tejet, mogyoróvajat, vanília aromát és jó alaposan keverd össze.
  3. Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, fahéjat, szódabikát, sütőport és a sót, majd keverd hozzá óvatosan a mogyivajas banános masszát. Addig keverd finoman míg nem lesz csomós, ha túl sokáig kevered, kemény lesz a muffin.
  4. Töltsd meg a muffin formákat kb. a háromnegyedükig, majd tedd az előmelegített sütőbe és 220 °C-on süsd 5 percig, ezután vedd lejjebb a hőfokot 180 °C-ra és további 10-15 percig süsd, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem marad.
  5. Miután elkészültek a muffinok ízlés szerint önthetsz rájuk még mogyoróvajat, vagy akár különböző önteteket.

1 Muffin átlagos tápértéke:

  • Energia: 175 kcal
  • Fehérje: 6,4g
  • Szénhidrát: 19,6g
  • Zsír: 7,8g

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Share post

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.