
Ezt a receptet különösebb sütési-főzési tudás nélkül is könnyedén elkészítheted, a végeredmény pedig egy valódi ízbomba lesz. A tökéletes ízkombinációt nem más adja, mint a mogyoróvaj a banán és a méz.
Banános Mogyoróvajas Fitt Muffinok
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 3 ek. Méz
- 50g Eritrit
- 120g Natúr joghurt
- 1 Tojás
- 80ml Növényi vagy hagyományos tej
- 140g Mogyoróvaj
- 1 tk. Vanília aroma
- 200g teljeskiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt
- 1 tk. Őrölt fahéj
- 1 tk. Szódabikarbóna
- 1 tk. Sütőpor
- 1 csipet Só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. A muffin formát vékonyan kend ki kókuszzsírral, vagy használj muffin papírt.
- Egy közepes tálban villával alaposan törd össze a banánt, majd add hozzá a mézet, eritritet, joghurtot, tojást, tejet, mogyoróvajat, vanília aromát és jó alaposan keverd össze.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, fahéjat, szódabikát, sütőport és a sót, majd keverd hozzá óvatosan a mogyivajas banános masszát. Addig keverd finoman míg nem lesz csomós, ha túl sokáig kevered, kemény lesz a muffin.
- Töltsd meg a muffin formákat kb. a háromnegyedükig, majd tedd az előmelegített sütőbe és 220 °C-on süsd 5 percig, ezután vedd lejjebb a hőfokot 180 °C-ra és további 10-15 percig süsd, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem marad.
- Miután elkészültek a muffinok ízlés szerint önthetsz rájuk még mogyoróvajat, vagy akár különböző önteteket.
1 Muffin átlagos tápértéke:
- Energia: 175 kcal
- Fehérje: 6,4g
- Szénhidrát: 19,6g
- Zsír: 7,8g