Currys édesburgonyás mogyorós leves
Az év utolsó napja felé közeledve jól eshet egy forró leves. Ehhez hoztunk ma egy szuper receptet!
Hozzávalók:
2 evőkanál repceolaj
30 gramm hagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágott
1 evőkanál friss gyömbér lereszelve
4 teáskanál vörös curry paszta
1 db chili, felaprítva
450 gramm édesburgonya, meghámozva és felkockázva
700 ml víz
95 gramm, pörkölt földimogyoró
1 db konzerv fehér bab,
¾ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt bors
¼ csésze apróra vágott friss koriander
2 evőkanál lime lé
¼ csésze sótlan, pirított tökmag
Lime szeletek
Elkészítés:
Melegítsd fel az olajat egy nagy fazékban és pirítsd üvegesre a hagymát rajta, majd keverd bele a fokhagymát, a gyömbért, a curry pasztát és a chilit. Főzd kevergetve 1 percig. Ezután tedd bele az édesburgonyát és a vizet majd forrald fel. Vedd a hőfokot alacsonyabb lángra, és lefedve főzd, amíg az édesburgonya megpuhul, ez kb. 10-12 perc. A leves felét a kókusztejjel és a mogyoróval együtt tedd át egy turmixgépbe és turmixold le! Majd a turmixolt rész tedd vissza a fazékba a maradék leveshez. Keverd bele a babot, sót és borsot; melegítsd át, majd vedd le a tűzről. Keverd bele a koriandert és a lime levét.
Tipp: Tálald tökmaggal és a lime-szeletekkel!