Csirkemell tejszínes-mogyoróvajas mártással
Kalandozzunk el picit az édesből a sós irányba. Íme egy gyorsan és könnyen elkészíthető recept, ami biztosan ízleni fog.
Hozzávalók:
- 500g csirkemell filé
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 dl növényi vagy zsírszegény tej
- 2 dl növényi vagy hagyományos zsírszegény főzőtejszín
- 3 ek mogyoróvaj
- 100g pörkölt földimogyoró
- só-bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Kockázd vagy csíkozd fel a csirkemellet, sózd-borsozd ízlésednek megfelelően, majd a kókuszzsíron pirítsd meg
- Öntsd hozzá a főzőtjeszínt és a tejet, majd alaposan keverd hozzá a mogyoróvajat
- Forrald össze az egészet, közben add hozzá a pörkölt mogyorót
- Rizzsel, bulgurral vagy akár kuszkusszal tálaljuk
Összesen 4 adag, ebből 1 adag átlagos tápértéke:
- Energia: 444 kcal
- Fehérje: 43 g
- Szénhidrát: 9 g
- Zsír: 27 g
NÉPSZERŰ TERMÉKEK
Megosztom e bejegyzést