Csirkemell tejszínes-mogyoróvajas mártással

Csirkemell tejszínes-mogyoróvajas mártással

Kalandozzunk el picit az édesből a sós irányba. Íme egy gyorsan és könnyen elkészíthető recept, ami biztosan ízleni fog.

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell filé
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 dl növényi vagy zsírszegény tej
  • 2 dl növényi vagy hagyományos zsírszegény főzőtejszín
  • 3 ek mogyoróvaj
  • 100g pörkölt földimogyoró
  • só-bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Kockázd vagy csíkozd fel a csirkemellet, sózd-borsozd ízlésednek megfelelően, majd a kókuszzsíron pirítsd meg
  2. Öntsd hozzá a főzőtjeszínt és a tejet, majd alaposan keverd hozzá a mogyoróvajat
  3. Forrald össze az egészet, közben add hozzá a pörkölt mogyorót
  4. Rizzsel, bulgurral vagy akár kuszkusszal tálaljuk

Összesen 4 adag, ebből 1 adag átlagos tápértéke:

  • Energia: 444 kcal
  • Fehérje: 43 g
  • Szénhidrát: 9 g
  • Zsír: 27 g

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.