Barion Pixel

Ázsiai csirkenyárs mogyorós szósszal

Ázsiai csirkenyárs mogyorós szósszal

Mai receptünk kitűnő választás egy baráti vacsorára! Próbáld ki még ma!


Hozzávalók a csirkemellhez:

– 4 db csirkemell
– 2 evőkanál mogyoró olaj
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál őrölt bors
– 1 teáskanál őrölt kömény
– 1 teáskanál őrölt koriander
– 1 teáskanál őrölt kurkuma

Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg alaposan és szárítsd meg. Egy tálban keverd össze a sót, borsot, köményt, koriandert és a kurkumát.
Majd a csirkemellet forgasd bele a fűszerekbe, és hagyd állni egy fél órát, majd seprenyőben süsd ki, vágd fel, és húzd fel nyársakra!

Hozzávalók az öntethez:
125 gramm földimogyoró
1/4 csésze víz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
1 teáskanál friss gyömbér, reszelve
1/4 teáskanál őrölt chili paprika

Elkészítés:
Tedd a földimogyorót egy aprítógépbe, majd daráld addig, amíg egyenletesen krémes állagot nem kapsz. Vagy használj mogyoróvajat! Öntsd a mogyorókrémet egy közepes méretű serpenyőbe, majd add hozzá a vizet, a szójaszószt, a rizsecetet, a barna cukrot, a fokhagymát, a reszelt gyömbért és az őrölt chili paprikát.
Keverd össze a hozzávalókat, majd melegítsd fel közepes lángon. Kevergesd folyamatosan, hogy elkerüld a leragadását!
A szósz akkor kész, amikor a cukor feloldódik, és az összes hozzávaló egyenletesen elkeveredik, és a szósz sűrűsége megfelelő. Ez kb. 5-7 percet vesz igénybe.
Távolítsd el a serpenyőt a tűzhelyről, majd hagyd kihűlni egy kicsit. Tedd egy kis tányérba, és már indulhat is a mártogatás!

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

 

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.