Hozzávalók a tésztához:
- 200 g aprószemű zabpehely
- 150 g zabjoghurt vagy zabkrém
- 35 g holland kakaópor
- 30 g házi cukormentes baracklekvár
- 50 g stevia – eritrit keverék
- 3 g mandula aroma
- 30 g kókuszreszelék a forgatáshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 80 g Valentine’s diókrém
- 80 g zabjoghurt vagy zabkrém
- 20 g stevia – eritrit keverék
- 15 g zselatin por
- 1 dl víz
Elkészítés:
- A tészta összetevőit a kókuszreszelék kivételével egy tálban alaposan összedolgozzuk és félretesszük pihentetni.
- Elkészítjük a tölteléket. A krém hozzávalóit egy kis lábasba tesszük, és néhány perc alatt folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
- A krémet hagyjuk kihűlni. Amikor már nem túl meleg, fagyasztóba tesszük 1 órára. Ez azért fontos, hogy az állaga megfelelő legyen a golyók töltésekor.
- A pihentetett tésztából vizes kézzel (hogy ne ragadjon) lecsípünk egy kis darabot és a két tenyerünk között szétlapítjuk. Használjuk fel az egész tészta mennyiséget e szerint, apránként!
- Minden második kilapított tésztakorongra egy púpos evőkanálnyi krémet teszünk, az üres korongokat pedig a krémes tészták tetejére helyezzük, majd óvatosan golyókat formálunk belőlük, ügyelve arra, hogy a krémet ne szorítsuk ki a két réteg közül.
- Az elkészült golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk, és tálaljuk!
Tipp:
A főzött krémet próbáld ki más Valentine’s magkrémmel vagy mogyoróvajjal!
Átlagos tápérték (kb. 15 – 16 kókuszgolyó)
Energia: 1754 kcal
Zsír: 85,4 g
Szénhidrát: 151,1 g
Fehérje: 77, 1 g.
Jó étvágyat!