Barion Pixel

Diókrémmel töltött kókuszgolyó

Diókrémmel töltött kókuszgolyó

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g aprószemű zabpehely
  • 150 g zabjoghurt vagy zabkrém
  • 35 g holland kakaópor
  • 30 g házi cukormentes baracklekvár
  • 50 g stevia – eritrit keverék
  • 3 g mandula aroma
  • 30 g kókuszreszelék a forgatáshoz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 80 g Valentine’s diókrém
  • 80 g zabjoghurt vagy zabkrém
  • 20 g stevia – eritrit keverék
  • 15 g zselatin por
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  1. A tészta összetevőit a kókuszreszelék kivételével egy tálban alaposan összedolgozzuk és félretesszük pihentetni.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A krém hozzávalóit egy kis lábasba tesszük, és néhány perc alatt folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  3. A krémet hagyjuk kihűlni. Amikor már nem túl meleg, fagyasztóba tesszük 1 órára. Ez azért fontos, hogy az állaga megfelelő legyen a golyók töltésekor.
  4. A pihentetett tésztából vizes kézzel (hogy ne ragadjon) lecsípünk egy kis darabot és a két tenyerünk között szétlapítjuk. Használjuk fel az egész tészta mennyiséget e szerint, apránként!
  5. Minden második kilapított tésztakorongra egy púpos evőkanálnyi krémet teszünk, az üres korongokat pedig a krémes tészták tetejére helyezzük, majd óvatosan golyókat formálunk belőlük, ügyelve arra, hogy a krémet ne szorítsuk ki a két réteg közül.
  6. Az elkészült golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk, és tálaljuk!

Tipp:

A főzött krémet próbáld ki más Valentine’s magkrémmel vagy mogyoróvajjal!

 

Átlagos tápérték (kb. 15 – 16 kókuszgolyó)

Energia: 1754 kcal

Zsír: 85,4 g

Szénhidrát: 151,1 g

Fehérje: 77, 1 g.

 

Jó étvágyat!

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.