Barion Pixel

Mogyorós pad thai

Mogyorós pad thai

Az ázsiai ízekben gyakran előforduló összetevő a mogyoró, ami nemcsak ízletesebbé, de egészségesebbé is teszi az ételeket. Hoztunk is egy kitűnő ebéd ötletet, próbáld ki ezt a pad thai-t még ma!

Hozzávalók:
200g rizstészta
1 evőkanál kókuszolaj
1 vöröshagyma, felkarikázva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
50 gramm apróra vágott mogyoró
1 tojás
500 ml zöldség alaplé
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál cukor
1/4 teáskanál cayenne bors (vagy több, ha szereted az erős ízeket)
170 gramm apróra vágott káposzta
85 gramm apróra vágott répa
250 gramm vágott tofu
50 gramm friss babcsíra
20 grammfriss korianderlevél
3 db lime leve
Lime szeletek és apróra vágott mogyoró a tálaláshoz
Extra tipp: 500 gramm tisztított, pirított garnélarák

Elkészítés:

Áztassuk be a rizstésztát hideg vízben kb. 30 percig, majd öblítsük le hideg vízzel és szűrjük le.
Melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben közepes lángon, és adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és apróra vágott mogyorót, majd pirítsuk kb. 2 percig.
A tojást a pirított hagyma és mogyoró mellé üssük fel és keverjük bele, majd addig keverjük, amíg az tojásrántottá nem sül.
Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, szójaszószt, cukrot és cayenne borsot, majd főzzük további 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Adjuk hozzá a káposztát, répát, tofut és rizstésztát, majd főzzük további 3-4 percig, amíg a zöldségek és tészta megpuhulnak.
Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a babcsírát, korianderlevelet és lime levét, majd alaposan keverjük össze.
Tálaljuk lime szeletekkel és apróra vágott mogyoróval a tetején.

Tipp: Ha szereted a különlegesebb ízeket, akkor tegyél a tetejére pirított garnélarákot.

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

 

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.