Kung pao mogyorós csirke
Ha az ázsia ízek kedvelője vagy, akkor próbáld ki a kung pao mogyorós csirke receptünket!
Hozzávalók:
2 evőkanál feketebors
5 evőkanál kukoricaliszt
1,5 kg csirkecomb
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér
4 db újhagyma
12 db chili
4 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
1 1/2 evőkanál méz
50 g földimogyoró
1 teáskanál olaj
200 gramm rizs
100 gramm vegyes zöldség frissen
Elkészítés:
A fekete borsszemeket aprítsd fel egy tálban, majd pirítsd meg aranyszínűre, és tedd félre.
Vágd fel a csirkét és szórd meg 4 evőkanál kukoricaliszttel. Majd süsd meg, amíg teljesen átsül.
Vágd apróra a fokhagymát, a chilit és az újhagymát. Tedd egy serpenyőbe, és pirítsd a fokhagymát és a gyömbért körülbelül 2 percig, ezután add hozzá az újhagymát, a borsot és a chilit.
Keverj össze 1 evőkanál kukoricalisztet, vizet, majd a szójaszószt, ecetet és mézet és öntsd a keveréket a serpenyőbe. Forrald néhány percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.
Végül keverd össze a mixet a csirkével.
Tipp: Tálalhatod rizzsel és zöldségekkel, a tetejét, pedig ne felejtsd el megszórni mogyoróval!