Csirkemell földimogyoró olajjal
A heti akciós termékünk remek alapanyag lehet egy finom és tápláló ebédhez! Próbáld ki ezt a földimogyoró olajjal készült csirkemellet!
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
2 evőkanál földimogyoró olaj
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál aprított friss gyömbér
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1/4 teáskanál őrölt chili paprika
Só, bors ízlés szerint
Friss koriander vagy petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés: Készítsd elő a marinádot, úgy hogy keverd össze a földimogyoró olajat, szójaszószt, mézet, gyömbért, fokhagymát és chili paprikát egy nagyobb tálban. Helyezd bele a csirkemellfiléket a szószba, és forgasd meg, hogy mindenhol bevonja a húsokat. Tedd hűtőbe legalább 30 percre, de ha van rá lehetőség, akkor hagyd tovább is állni, hogy jobban átjárja a húst a fűszeres íz. Melegíts elő egy serpenyőt közepes lángon. Vedd ki a csirkemellet a marinádból, és helyezd a serpenyőbe. Süsd 5-6 percig minden oldalukat aranybarnára. Öntsd vissza a marinádot a serpenyőbe a csirkére, és süsd további 5-6 percig, amíg a hús megpuhul és a szósz besűrűsödik. Tálald az elkészült csirkét tepsis burgonyával vagy salátával.
Tipp: Szórd meg az elkészült csirkét friss korianderrel vagy petrezselyemmel, és egy kis földimogyoróval!