Indiai mogyoróvajas csirke
Közeledik a jó idő, de azért egy átmelengető pikáns indiai egytálétel mindig jól tud esni.
Mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
1/2 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál Cayenne-bors (opcionális)
100 gramm mogyoróvaj
120 ml kókusztej
só és bors ízlés szerint
friss koriander levelei a díszítéshez
Elkészítés: Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon hevítsd fel az olajat. Add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért és párold, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Add hozzá a csirkét és süsd meg, amíg átsül. Keverd hozzá a kurkumát, a koriandert, a köményt, a kardamomot és a Cayenne-borsot. Főzd további 2-3 percig, amíg az ízek összekeverednek. Add hozzá a mogyoróvajat és a kókusztejet. Keverd össze alaposan, majd főzd 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Tálald basmati rizzsel vagy indiai naan kenyérrel, a tetejére pedig szórj friss koriandert.