Barion Pixel

Mogyoróvajas lekváros palacsinta

Mogyoróvajas lekváros palacsinta

Ha megszeretted a peanut butter and jelly szendvicset, akkor próbáld ki a palacsinta verziót is! Mutatjuk a receptet!


Hozzávalók:
150g liszt
50g cukor
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
50g mogyoróvaj
2 nagy tojás
Lekvár ízlés szerint
1/2 csésze apróra vágott sótlan pörkölt földimogyoró (opcionális)

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverd össze egy nagy tálban. Tedd a mogyoróvajat egy közepes méretű edénybe, majd tedd mikrohullámú sütőbe, és 15 másodperc alatt melegítsd fel, amíg folyós állaga nem lesz. Add a tojásokat a mogyoróvajhoz; jól keverd össze. Majd kedverd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, amíg sima nem lesz.
Melegíts fel egy serpenyőt alacsony hőfokon, és kanalazz 3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe és süsd, amíg enyhén megbarnul, oldalanként kb. 3 percig.
Melegítsd a lekvárt egy kis lábasban közepes lángon, amíg híg lesz. Kanalazz minden adagra. Szórj a tetejére egy kis zúzott mogyorót az extra ropogós és mogyoróvajas finomságért.

 

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

 

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.