Fehérjés Mogyoróvajas Csokis Hamis Karamell Kockák
Hozzávalók:
- 100g mogyoróvaj
- 4 ek kókuszzsír
- 2 ek juharszirup
- 75g vaníliás fehérje
- 2 ek kókuszliszt
- 1 tk kakaópor
- 1 tk kókuszzsír
- 1 ek eritrit
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a fehérjét és a kókuszlisztet.
Egy kisebb serpenyőben, alacsony lángon keverd össze a kókuszzsírt, mogyoróvajat és a juharszirupot, míg folyékony állagot nem kapsz. Add hozzá a fehérjés keveréket, majd a tűzről levéve alaposan keverd össze. Addig keverd, míg egy sűrű, tészta szerű masszát nem kapsz.
Egy kisebb kb 10×15 cm-es tálcát bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a masszát, majd egyenletesen oszlasd el és jó alaposan tömörítsd össze egy kanállal.
Egy jó evőkanálnyi kókuszzsírt olvassz meg mikróban kb 1 perc alatt és keverd hozzá az eritritet illetve a kakaóport. Ezzel a krémmel kend meg a karamell tetejét.
Végül tedd a hűtőbe pihenni 1 órára, majd vágd fel kockákra.
Az egész tápértéke:
- Energia: 1860 kcal
- Fehérje: 88g
- Szénhidrát: 8g
- Zsír: 156g