Afrikai földimogyoróleves
Afrikai földimogyoróleves
Sokaknak a mogyoróvaj hallatán az édes ízvilág ugrik be, viszont sós változatban is számtalan formában felhasználható a konyhában. Erre készítettünk, most egy újabb különleges receptet, ráadásul leves formájában.
Ha unod a hétköznapi kajákat, tégy egy próbát és élvezd a nem mindennapi ízkavalkádot!
Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
- 2 db közepes vöröshagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz paradicsompüré (350-400g)
- 2l alaplé vagy zöldségleves
- 100g rizs
- 150g mogyoróvaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Vágd apró kockákra a hagymát és a kaliforniai paprikát, majd az olajon dinszteld meg.
- Add hozzá az apróra vágott, vagy összezúzott fokhagymát, paradicsompürét és az alaplevet.
- Vedd lejjebb a hőfokot, majd fedő nélkül főzd kb. fél órát.
- A fél óra elteltével add hozzá a nyers rizst, majd főzd 10-15 percig, míg meg nem puhul.
- Végül add hozzá a mogyoróvajat és jó alaposan keverd el benne és forrald össze.
- +Tipp! Tálaláskor tegyél a tetejére egy kis kanál tejfölt, majd szórd meg pirított földimogyoróval!
NÉPSZERŰ TERMÉKEK
Megosztom e bejegyzést