Afrikai földimogyoróleves

Afrikai földimogyoróleves

Afrikai földimogyoróleves

Sokaknak a mogyoróvaj hallatán az édes ízvilág ugrik be, viszont sós változatban is számtalan formában felhasználható a konyhában. Erre készítettünk, most egy újabb különleges receptet, ráadásul leves formájában.

Ha unod a hétköznapi kajákat, tégy egy próbát és élvezd a nem mindennapi ízkavalkádot!

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz paradicsompüré (350-400g)
  • 2l alaplé vagy zöldségleves
  • 100g rizs
  • 150g mogyoróvaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Vágd apró kockákra a hagymát és a kaliforniai paprikát, majd az olajon dinszteld meg.
  2. Add hozzá az apróra vágott, vagy összezúzott fokhagymát, paradicsompürét és az alaplevet.
  3. Vedd lejjebb a hőfokot, majd fedő nélkül főzd kb. fél órát.
  4. A fél óra elteltével add hozzá a nyers rizst, majd főzd 10-15 percig, míg meg nem puhul.
  5. Végül add hozzá a mogyoróvajat és jó alaposan keverd el benne és forrald össze.
  6. +Tipp! Tálaláskor tegyél a tetejére egy kis kanál tejfölt, majd szórd meg pirított földimogyoróval!

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.