Rozmaringos sült zöldségek mogyoróval és gránátalmával
Egy egézszéges recept ötlettel jöttünk neked ma is, amit akár köretként is fogyaszthatsz sültek mellé, de önmagában is megállja a helyét.
Úgyhogy sütésre fel!
Hozzávalók
1 kisebb hagyma, apróra vágva
500 g kelbimbó, félbevágva
2-3 db paszternák, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, egészben
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál só
4-5 szál rozmaring, apróra vágva
1/2 csésze gránátalma
1/2 csésze földimogyoró, apróra vágva
Elkészítés
Melegítsük fel a sütőt 200 fokra. Tegyük a vegyes zöldségeket és a fokhagymát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg olívaolajjal, és forgassuk össze, hogy mindenhol érje a zöldségeket. Fűszerezzük borssal, sóval és rozmaringgal. Tegyük a sütőbe 10-15 percre. Forgassd meg a zöldségeket egy nagyobb kanállal. Süsd további 10-15 percig. Add hozzá a földimogyorót és a gránátalmamagot, és jól keverd össze. Süsd további 5-10 percig, amíg a zöldségek megbarnulnak.