Pisztáciás sütemény
Tudtad, hogy a pisztácia nem csak finom, de egészséges is? Ez a csodás dióféle tele van tápanyagokkal, például rosttal, fehérjével, vassal, magnéziummal és B-vitaminokkal, ha nem szeretnéd magában enni, akkor próbáld ki ezt az isteni pisztáciás süteményt!
Hozzávalók:
200g liszt
100g vaj
60g cukor
1 tojás
50g pisztáciakrém
1 teáskanál sütőpor
csipet só
50g darált pisztácia
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban, majd keverd össze a vajat és a cukrot egy másik tálban, amíg krémes állagot nem kapsz. Add hozzá a tojást és a pisztáciakrémet, majd dolgozd jól össze. Add hozzá a lisztkeveréket és a darált pisztáciát, majd keverd össze addig, amíg egy lágy tésztát nem kapsz. Formázz a tésztából golyókat és tedd őket sütőpapírral borított sütőlapra. Süsd 12-15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje. Hagyd kihűlni és szórd meg a tetejét darált pisztáciával.