Pirított magvakkal gazdagított saláta
A hirtelen jött nagy melegbe egy könnyű saláta ebédre szuper választás lehet.
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
két nagyobb avokádó
25 gramm koktélparadicsom
50 gramm csésze pirított dió
50 gramm pirított napraforgómag
50 gramm pirított tökmag
1 kisebb lilahagyma, felkarikázva
1/4 csésze citromlé
2 evőkanál olívaolaj
Só és bors ízlés szerint
Olívabogyó ízlés szerint
Elkészítés:
A jégsalátát mosd meg, szárítsd meg és darabold fel egy nagy tálba. Vágd fel a paradicsomot és az avokádót.
A pirított magvakat tedd egy serpenyőbe és pirítsd meg közepes lángon kb. 3-4 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.
Add hozzá a pirított magvakat a felkarikázott lilahagymát, az avokádót és a paradicsomot a salátához.
Készítsd el a dresszinget: keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot egy kis tálban.
Öntsd a dresszinget a salátára és keverd össze az összetevőket.
Tálald frissen.