Mogyoróvajas jegeskávé
Mi mindenre használható a mogyoróvaj? Például a reggeli kávét is könnyen és gyorsan feldobhatod vele. A meleg beköszöntével akár egy isteni, hűsítő jegeskávét is készíthetsz belőle.
Hozzávalók:
- 100ml frissen főzött kávé
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- Eritrit vagy más édesítőszer ízlés szerint
- 100ml növényi tej
- 1 kávéskanál vanília aroma
- Csipet só
- Jégkocka
Elkészítés:
- A frissen lefőzött, forró kávét öntsd egy minimum 3 dl pohárba vagy bögrébe, majd add hozzá az édesítőt és a mogyoróvajat és alaposan keverd össze, míg fel nem oldódnak.
- Ha elkeverted, add hozzá a tejet, vanília aromát és a csipet sót.
- Tegyél bele pár darab jégkockát és már kész is!
- Nyomhatsz rá tejszínhabot is, így még finomabb lesz a végeredmény!
Tipp! Próbáld ki bármilyen más magvajjal is a receptet! Garantáltan mennyei lesz. 😉
Egy adag átlagos tápértéke:
- Energia: 191 kcal
- Fehérje: 11 g
- Szénhidrát: 8 g
- Zsír: 12 g
NÉPSZERŰ TERMÉKEK
Megosztom e bejegyzést