Mogyoróvajas jegeskávé

Mogyoróvajas jegeskávé

Mi mindenre használható a mogyoróvaj? Például a reggeli kávét is könnyen és gyorsan feldobhatod vele. A meleg beköszöntével akár egy isteni, hűsítő jegeskávét is készíthetsz belőle.

Hozzávalók:

  • 100ml frissen főzött kávé
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • Eritrit vagy más édesítőszer ízlés szerint
  • 100ml növényi tej
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • Csipet só
  • Jégkocka

Elkészítés:

  1. A frissen lefőzött, forró kávét öntsd egy minimum 3 dl pohárba vagy bögrébe, majd add hozzá az édesítőt és a mogyoróvajat és alaposan keverd össze, míg fel nem oldódnak.
  2. Ha elkeverted, add hozzá a tejet, vanília aromát és a csipet sót.
  3. Tegyél bele pár darab jégkockát és már kész is!
  4. Nyomhatsz rá tejszínhabot is, így még finomabb lesz a végeredmény!

Tipp! Próbáld ki bármilyen más magvajjal is a receptet! Garantáltan mennyei lesz. 😉

Egy adag átlagos tápértéke:

  • Energia: 191 kcal
  • Fehérje: 11 g
  • Szénhidrát: 8 g
  • Zsír: 12 g

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.