Barion Pixel

Mogyoróvajas csicseriborsó curry

Mogyoróvajas csicseriborsó curry

Akik imádták a mandulás csicseriborsó curry receptünket, itt van egy újabb curry, de most mindannyiunk kedvencével, mogyoróvajjal!

 


Hozzávalók:
200g csicseriborsó, áztatva egy éjszakán át
2 evőkanál olaj
1 közepes hagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál curry por
1 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál só
400g paradicsom konzerv
2 evőkanál mogyoróvaj
friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés:
A csicseriborsót áztasd be egy éjszakán át, majd szűrd le és öblítsd le.
Egy lábasban hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd kb. 5 percig, amíg a hagyma aranybarna lesz.
Add hozzá a curry port, római köményt, kurkumát és sót. Keverd össze és pirítsd még 1-2 percig.
Add hozzá a darabolt paradicsomot és a csicseriborsót. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket. Forrald fel, majd vedd le a lángot és főzd kb. 30-40 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.
Keverd hozzá a mogyoróvajat és addig főzd, amíg a mogyoróvaj elolvad és a curry sűrűbbé válik.
Tálald friss korianderrel megszórva, akár rizzsel vagy kenyérrel kísérve.

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Share post

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.