Mogyorós-mandulás keksz
Ugye mindig jöhet egy újabb mogyorós keksz recept?
Hozzávalók:
100 g aprított mogyoró
100 g aprított mandula
100 g liszt
100 g vaj
80 g porcukor
1 tojás sárgája
1 teáskanál vaníliakivonat
1/4 teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
Keverd össze a lisztet, a sót, a porcukrot, a mogyorót és a mandulát egy közepes méretű tálban.
Keverd ki a vajat egy nagyobb tálban, amíg könnyű és krémes lesz, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliakivonatot, és keverd tovább, amíg teljesen össze nem áll.
Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a vajhoz, és dolgozd össze az egészet, amíg egy sima tésztát nem kapsz.
Formázz a tésztából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat és tedd a sütőlemezre.
Süsd a kekszeket körülbelül 12-15 percig, vagy amíg enyhén aranybarna nem lesz.
NÉPSZERŰ TERMÉKEK