Mogyorós cukkinisaláta
Ez a mogyorós cukkinisaláta kiváló választás egy könnyű nyári ebédre.
Hozzávalók:
2 közepes méretű cukkini
1/2 csésze pirított mogyoró, durvára vágva
1/4 csésze friss petrezselyem, finomra vágva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál frissen facsart citromlé
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés: Mosd meg és vágd vékony szeletekre a cukkiniket. Melegíts egy serpenyőt közepes hőfokon, majd add hozzá az olívaolajat. Süsd a cukkini szeleteket a serpenyőben 2-3 percig, vagy amíg enyhén megpuhulnak. Ne süsd túl, hogy még ropogósak maradjanak. Egy tálban keverd össze a kihűlt cukkiniszeleteket, a durvára vágott mogyorót és a finomra vágott petrezselymet. Locsold meg az egészet frissen facsart citromlével, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint. Alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összekeveredjenek.