Magvajas Sütés Nélküli Sajttorta
Meglepnéd szeretteid egy különleges ám de egyszerű finomsággal? Akár szülinapi tortának is tökéletes. Íme egy gyorsan és könnyen elkészíthető recept.
Hozzávalók:
- Az alaphoz:
- 100g olvasztott vaj vagy kókuszolaj
- 270g zabkeksz (lehet sima háztartási keksz is)
- A krémhez:
- 500g Mascarpone vagy natúr krémsajt, esetleg natúr vajkrém
- 200g Eritrit por (Ha sima eritritet ledarálsz, az is megfelel)
- 250g Magvaj (Esetünkben mogyoróvaj, de bármilyen más magkrémmel isteni lesz)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 120 ml Habtejszín
- A bevonathoz:
- 200g étcsokoládé
Elkészítés:
- Egy robotgépben aprítsd fel a kekszet, majd add hozzá az olvasztott vajat és alaposan dolgozd össze őket, míg egy nagyon sűrű masszát nem kapsz. Ezt az alapot rétegezd egy kb. 20-25 cm átmérőjű tortaformába. Alaposan egyengesd el és tömörítsd össze, majd tedd a hűtőbe míg elkészíted a krémet.
- Egy nagyobb edényben alaposan keverd össze a krémsajtot az eritrittel, majd add hozzá a mogyoróvajat és a vanília aromát. Egy külön edényben verd fel a habtejszínt és óvatosan keverd hozzá az alap krémhez. Az elkészült krémet egyengesd el a kekszes alapra, majd tedd az egészet a hűtőbe néhány órára, de még jobb ha másnapig bent hagyod.
- Az étcsokoládét óvatosan olvaszd meg mikróban vagy vízgőz felett, majd egyenletesen öntsd és kend el a torta tetején. Szórhatsz a csokira magvakat, gyümölcsöket dekorációként. Végül mehet vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az egész tápértéke:
- Energia: 6082 kcal
- Szénhidrát: 381 g
- Fehérje: 122 g
- Zsír: 448 g
1 szelet torta tápértéke (nekem 15 szelet jött ki):
- Energia: 405 kcal
- Szénhidrát: 25 g
- Fehérje: 8 g
- Zsír: 29 g
Valljuk be ez nem a legdiétásabb süti, de néha azért belefér…
NÉPSZERŰ TERMÉKEK
Share post