Hideg, mogyorós tésztasaláta
Unod már, hogy mindig ugyanazt eszed ebédre? Akkor próbálj ki valami igazán különlegeset ma! Ha kedveled az ázsiai ízeket, akkor ez a hideg, mogyorós tésztasaláta biztosan be fog jönni!
Hozzávalók
220g udon tészta,
240 gramm mogyoróvaj
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál rizsecet
2 evőkanál lime leve
1 evőkanál méz vagy agavé
1 evőkanál szezámolaj
szükség szerint zöldségleves vagy víz a szósz hígításához
50 gramm edamame bab a csomagolási utasítás szerint megfőzve
120 gramm sárgarépa
50 gramm sótlan földimogyoró
1 mogyoróhagyma finomra vágva
1 csokor zöldhagyma vékonyra szeletelve
2 evőkanál vékonyra szeletelt bazsalikomlevél
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le egy szűrőben, és öblítsük le hideg, folyó víz alatt. Locsoljuk meg egy kevés szezám- vagy olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze.
Amíg a tészta fő, készítsd el a mártást. Egy kis tálban keverd össze a szósz összes hozzávalóját (mogyoróvaj, szójaszósz, rizsecet, lime-lé, méz, szezámolaj), amíg sima nem lesz. Ha a szósz túl sűrű, hígítsuk fel 1 evőkanál húslevessel. A kihűlt tésztát a mogyorószószal egy spatula vagy szilikon salátacsipesz segítségével forgasd össze.
Készítse elő a többi hozzávalót: Melegítsd fel az edamame-ot a csomagolás utasításai szerint. Kockázd finomra a mogyoróhagymát, és szeleteld fel a zöldhagymát. Pirítsd a földimogyorót egy kis serpenyőben közepes lángon (olaj nélkül) 2-3 percig, amíg enyhén megbarnul és illatos lesz. Vékonyan aprítsd fel a bazsalikomot. Állítsd össze a salátát úgy, hogy az összes hozzávalót összekevered egy nagy tálban.
Tipp: Szórd meg a tetejét apróra vágott mogyoróval!
NÉPSZERŰ TERMÉKEK