Diókrémes-szilvás-csokoládés sütemény
gluténmentes | tejmentes | hozzáadott cukormentes | tojásmentes
Hozzávalók a tésztához:
- 140 g zabliszt
- 45 g barna rizsliszt
- 65 g szárazon pirított aprószemű zab
- 70 g stevia – eritrit keverék
- 3 g szódabikarbóna
- 3 g só
- 2 g őrölt vaníliamag
- 160 g szilvalekvár
- 80 g kókuszkrém
- 25 g citromlé
Hozzávalók a töltelékhez:
- 80 g Valentine’s 100% Gourmet Diókrém
- 40 g kókuszkrém
- 20 g stevia – eritrit keverék
Hozzávalók a toppinghoz:
- 75 g cukormentes étcsokoládé
- 25 g kókuszkrém
- fél marék liofilizált málna díszítésnek
Elkészítés:
1. A tészta száraz és a nedves összetevőit külön elkeverjük, majd egy keverő
tálban alaposan összedolgozzuk
2. Egy 30 x 20 cm-es tepsiben elterítjük a tésztát, majd a 180 C°-os előmelegített
sütőben alsó-felső sütéses programon 45 percig sütjük.
3. Közben elkészítjük a tölteléket. Az összetevőket alaposan eldolgozzuk,
pihentetjük pár percig.
4. Miután a tészta kisült és meghűlt, egy kés segítségével elfelezzük. Az egyik
tésztalapra egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd erre tesszük rá a tésztalap
másik felét.
5. A toppinghoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük a
kókuszkrémet valamint az édesítőt.
6. Az elkészült csokoládémázat rásimítjuk az elkészült süteményünk tetejére.
Tálalás:
1 óra hűtőben pihentetés után szeletelhető, tálalható. (Kb. 12 – 13. szelet)
Az egész elkészült süti átlagos tápértéke:
- Energia: 6958 kcal
- Szénhidrát: 1036,3 g
- Fehérje: 203,5 g
- Zsír: 193 g