Cukkinispagetti friss paradicsommal és bazsalikommal
Ha nyár akkor cukkini! Próbáld ki ezt a könnyű, tápláló vacsi ötletet!
Hozzávalók (2 adaghoz):
200 g cukkini
200 g friss paradicsom (apróra vágva)
30 g extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma (finomra aprítva)
10 g friss bazsalikom levelei
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Reszelt parmezán sajt a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés:
Készítsd elő a cukkinispagettit. Használj zöldséghámozót, hogy vékony spagettiszerű szálakat kapj a cukkiniből.
Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Add hozzá a finomra aprított fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Tedd a serpenyőbe a friss paradicsomot, és főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és kissé besűrűsödnek. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Közben egy másik serpenyőben forralj fel vizet, majd tedd bele a cukkinispagettit és főzd 2-3 percig, amíg enyhén megpuhul, de még roppanós marad. Ne főzd túl, mert akkor elveszíti roppanós állagát.
Szűrd le a cukkinispagettit, majd add hozzá a paradicsomszószhoz a serpenyőben. Forgasd össze, hogy a szósz bevonja a cukkinispagettit. Ízlés szerint sózd és borsozd meg újra.
Végül szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal. Ha szeretnéd, szórj rá reszelt parmezán sajtot is.
TIPP: Szórj a tetejére egy kevés, apróra vágott Valentine’s földimogyorót!