Csokis muffin ropogós mogyoróvajjal
Hozzávalók (kb. 12 muffinhoz):
- 15 dkg zabliszt
- 10 dkg kókuszliszt
- 5 dkg barnarizsliszt
- 12 g sütőpor
- 40 g stevia-eritrit keverék
- 5 g szódabikarbóna
- 50 g cukormentes étcsokoládé
- 200 g zabtejszín
- 70 g Ghi vaj (tisztított vaj) – hagyományos vajjal helyettesíthető
- 50 g növényi tej (pl. kókusztej)
- 12 teáskanál Valentine’s ropogós mogyoróvaj
Topping – díszítés:
- Néhány szem fagyasztott erdei gyümölcs
- A gyümölcs „ragasztója” pedig Valentine’s ropogós mogyoróvaj
Elkészítés:
- Reszeljük le a csokoládét, majd egy tálban alaposan keverjük össze a muffin hozzávalóit a mogyoróvaj kivételével. Sűrű tésztát kell kapnunk
- A szilikon muffin formák 1/3-át megtöltjük a masszával.
- Egy teáskanálnyi Valentine’s ropogós mogyoróvajat rétegezünk.
- A muffin formákat végül megtöltjük még egy réteg tésztával .
- 180 C°-os előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
- Ha kihűltek a muffinok, díszíthetjük. A közepére vékony réteg mogyoróvajat kenünk, amibe beleragasztjuk a gyümölcsszemeket.
Átlagos tápérték (12 muffin)
Energia: 2585 kcal
Zsír: 166,4 g
Szénhidrát: 197,8 g
Fehérje: 65,2 g.
Share post