Barion Pixel

Csokis muffin ropogós mogyoróvajjal

Csokis muffin ropogós mogyoróvajjal

Hozzávalók (kb. 12 muffinhoz):

  • 15 dkg zabliszt
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg barnarizsliszt
  • 12 g sütőpor
  • 40 g stevia-eritrit keverék
  • 5 g szódabikarbóna
  • 50 g cukormentes étcsokoládé
  • 200 g zabtejszín
  • 70 g Ghi vaj (tisztított vaj) – hagyományos vajjal helyettesíthető
  • 50 g növényi tej (pl. kókusztej)
  • 12 teáskanál Valentine’s ropogós mogyoróvaj

Topping – díszítés:

  • Néhány szem fagyasztott erdei gyümölcs
  • A gyümölcs „ragasztója” pedig Valentine’s ropogós mogyoróvaj

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a csokoládét, majd egy tálban alaposan keverjük össze a muffin hozzávalóit a mogyoróvaj kivételével. Sűrű tésztát kell kapnunk
  2. A szilikon muffin formák 1/3-át megtöltjük a masszával.
  3. Egy teáskanálnyi Valentine’s ropogós mogyoróvajat rétegezünk.
  4. A muffin formákat végül megtöltjük még egy réteg tésztával .
  5. 180 C°-os előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
  6. Ha kihűltek a muffinok, díszíthetjük. A közepére vékony réteg mogyoróvajat kenünk, amibe beleragasztjuk a gyümölcsszemeket.

Átlagos tápérték (12 muffin)

Energia: 2585 kcal

Zsír: 166,4 g

Szénhidrát: 197,8 g

Fehérje: 65,2 g.

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.