Zöldséges, csirkés falatok mogyoróvajas mártogatóssal
Egy diétás ropogtatnivalót keresel az esti filmnézéshez? Próbáld ki ezt az egyszerű, finom receptet!
Hozzávalók:
2 csirkecomb filé
100 gramm zsemlemorzsa
1/2 teáskanál paprika
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
2 tojás
75 gramm zöldségekek, például sárgarépa, cukkini és paprika, vékony csíkokra vágva
1 evőkanál olívaolaj
Mogyoróvajas mártogatóshoz:
120 gramm mogyoróvaj
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
1/4 teáskanál fokhagymapor
1/4 teáskanál őrölt gyömbér forró víz a hígításhoz
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és egy tepsibe tegyél sütőpapírt. Vágd a csirkecomb filéket vékony csíkokra. Keverd össze a zsemlemorzsát, a paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot egy tálban. Egy másik tálban keverd fel a tojásokat. Forró vízbe mártott kézzel először forgasd meg a csirkét a tojásban, majd a morzsakeverékben, és helyezd őket a sütőlemezre. Add hozzá a zöldségeket a sütőlemezre, majd locsold meg az egészet olívaolajjal. Süsd 15-20 percig, amíg a csirke átsül és aranybarna lesz. Közben készítsd el a mártogatóst. Egy tálban keverd össze a mogyoróvajat, a mézet, a szójaszószt, a rizsecetet, a fokhagymaport és az őrölt gyömbért. Adj hozzá forró vizet, amíg el nem éred a kívánt állagot.