Barion Pixel

Diókrémes-szilvás-csokoládés sütemény

Diókrémes-szilvás-csokoládés sütemény

gluténmentes | tejmentes | hozzáadott cukormentes | tojásmentes

Hozzávalók a tésztához:

  • 140 g zabliszt
  • 45 g barna rizsliszt
  • 65 g szárazon pirított aprószemű zab
  • 70 g stevia – eritrit keverék
  • 3 g szódabikarbóna
  • 3 g só
  • 2 g őrölt vaníliamag
  • 160 g szilvalekvár
  • 80 g kókuszkrém
  • 25 g citromlé

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 80 g Valentine’s 100% Gourmet Diókrém
  • 40 g kókuszkrém
  • 20 g stevia – eritrit keverék

Hozzávalók a toppinghoz:

  • 75 g cukormentes étcsokoládé
  • 25 g kókuszkrém
  • fél marék liofilizált málna díszítésnek

Elkészítés:
1. A tészta száraz és a nedves összetevőit külön elkeverjük, majd egy keverő
tálban alaposan összedolgozzuk
2. Egy 30 x 20 cm-es tepsiben elterítjük a tésztát, majd a 180 C°-os előmelegített
sütőben alsó-felső sütéses programon 45 percig sütjük.
3. Közben elkészítjük a tölteléket. Az összetevőket alaposan eldolgozzuk,
pihentetjük pár percig.
4. Miután a tészta kisült és meghűlt, egy kés segítségével elfelezzük. Az egyik
tésztalapra egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd erre tesszük rá a tésztalap
másik felét.
5. A toppinghoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük a
kókuszkrémet valamint az édesítőt.
6. Az elkészült csokoládémázat rásimítjuk az elkészült süteményünk tetejére.

Tálalás:
1 óra hűtőben pihentetés után szeletelhető, tálalható. (Kb. 12 – 13. szelet)

Az egész elkészült süti átlagos tápértéke:

  • Energia: 6958 kcal
  • Szénhidrát: 1036,3 g
  • Fehérje: 203,5 g
  • Zsír: 193 g
Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.