Barion Pixel

Sült cékla mézzel, sós mogyoróval és fetával

Sült cékla mézzel, sós mogyoróval és fetával

Mielőtt még beüt a teljes karácsonyi láz és csak bejglit és töltött káposztát fogsz enni, próbálj ki valami tápláló, gyorsan elkészíthető receptet.
Íme a sült cékla mézzel, sós mogyoróval és fetával!

Hozzávalók:
1 kg cékla, meghámozva és kockákra vágva
2 evőkanál kakukkfű, finomra vágva
2 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
Egy csokor friss petrezselyemzöld, megmosva, durvára vágva
100 g sós földimogyoró
100 g feta sajt

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200C fokra. Keverd össze a céklát egy tálban a kakukkfűvel, a mézzel, az olajjal és a sóval. Fedd le az edényt fóliával, és süsd 20 percig. Vedd le a fóliát, és süsd további 20-30 percig. Egy tálalótálban keverd össze a céklát a petrezselyemmel és a mogyoróval. Szórd meg a tetejét feta sajttal!

Tipp: Extra vitaminforrásként készíts főtt tojást és tedd a tetejére azt is!  

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Részösszeg: 3.990 Ft

KosárPénztár