Barion Pixel

Almás morzsasüti

Almás morzsasüti

Egy igazi őszi finomságot szeretnél készíteni, amiben a kedvenc mogyoróvajadat is felhasználhatod?

Akkor mindenképpen próbáld ki az almás morzsasüti receptünket! 

Hozzávalók:
A feltéthez
400 gramm alma, kockára vágva
150 gramm barna cukor vagy egyéb édesítő
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál szerecsendió
1/4 teáskanál szegfűbors
1/8 teáskanál só

A morzsához
150 gramm zabpehely
120 gramm teljeskiőrlésű liszt
150 gramm barna cukor vagy egyéb édesítő
1/2 teáskanál só
230 gramm mogyoróvaj
100g gramm lágy vaj

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra! Egy 20×20 cm-es sütőformát bélelj ki sütőpapírral! Egy nagy tálban dobd össze a kockára vágott almát a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel és a sóval. Tedd félre.
Egy közepes tálban keverd össze a zabot, a lisztet, a cukrot és a sót. Villával keverd bele a mogyoróvajat és a vajat, amíg durva morzsára nem hasonlít.
Öntsd az almát az előkészített sütőformába, majd keverd bele a morzsát!
Süsd 20 percig, majd fedd le alufóliával és süsd további 10-15 percig, és már kész is van!

Tipp: 

A tetejére tegyél egy kis extra mogyoróvajat és tálald vanília fagyival!

NÉPSZERŰ TERMÉKEK

Megosztom e bejegyzést

Kezdj el gépelni majd nyomd meg az ENTER-t a kereséshez

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.